Втори ден продължават масираните проверки на Комисията за защита на потребителите (КЗП)

...
Втори ден продължават масираните проверки на Комисията за защита на потребителите (КЗП)
Коментари Харесай

Хванаха 10 обекта да предлагат райски газ

Втори ден продължават масираните проверки на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) за продажба на съдържащи божествен газ артикули, които бяха разпоредени от министъра на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова.

Вчера главно са осъществявани инспекции в черноморските ни курорти, оповестиха от икономическото министерство. Проверени над 110 магазини и заведения на територията на цялата страна. Инспекторите са открили всеобщо укриване на стоката, само че макар това в над 10 обекта е открито предложение на божествен газ. Иззети са проби и са издадени заповеди за прекъсване на продажбата.

Следи се и за електронната търговия с артикули с божествен газ. Направени са контролни онлайн покупки и са изпратени запитвания до хостинг фирмите за определяне на лицата, ръководещи съответните уеб сайтове.

Нинова разяснява, че уплашени от инспекциите и високите санкции от 25 000 лева търговците всеобщо укриват райския газ. Тя допуска, че евентуално изчакват промяната на екипа в министерството. " До последния ден в Министерството на стопанската система и промишлеността ще вършим ежедневни инспекции. Очакваме служебния министър да продължи. Здравето и животът на децата са най-важни ", счита Корнелия Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР